بر اساس مصوبه شورای شهر مشهد محدودهای شامل دانشگاه فردوسی، کارخانه نوآوری و بخشی از خیابانهای اطراف آن در مشهد به عنوان ناحیه فناوری و نوآوری مشخص شده است و آیین نامه اجرای آن در حال تصویب است. در صورت تحقق این طرح، مشهد بعد از تهران دومین شهر کشور است که چنین فضای متمرکزی را برای رشد استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان ایجاد میکند.
با توجه به اینکه ظرفیت کارخانه نوآوری و مراکز رشد دانشگاه فردوسی برای همه استارت آپها و شتاب دهندههای موجود در شهر کافی نیست، با ایجاد این منطقه برای سایر استارت آپها و شرکتهای دانش بنیان، امکان اینکه در محدودهای نزدیک به این مراکز مستقر شوند و بتوانند از ارتباط با سایر اکوسیستم نوآور شهر بهرهمند شوند مهیا خواهد شد.
در کنار آن، کارخانهها و شرکتهای بزرگ هم میتوانند واحدهای تحقیق و توسعه خود را در این محدوده مستقر کنند تا بتوانند از ظرفیت متخصصان و فناورانی که در دانشگاه فردوسی و شرکتهای دانش بنیان و استارت آپی این ناحیه مستقر هستند استفاده کنند. ایجاد این فضا به تشکیل خوشههای کارآفرین و فناور در حوزههای تخصصی مختلف منجر میشود و در درازمدت میتواند باعث ارتباط بهتر فضای نوآوری شهر مشهد با شرکتها و صنایع مختلف موجود در بازار شود.
مدیریت شهری هم تلاش کرده است با دادن تسهیلاتی مثل امکان استقرار این شرکتها در مناطق مسکونی بدون نیاز به گرفتن مجوزهای تجاری، به شکل گیری این ناحیه و رشد بیشتر اکوسیستم نوآوری شهر کمک کند. البته استقرار این شرکتها شروط خاصی هم دارد که در نهایت به نارضایتی ساکنان دیگر این منطقه منجر نشود. در مجموع، با ایجاد این ناحیه، امیدواریم توسعه کسب و کارهای نوپا و نوآور در شهر شتاب بیشتری بگیرد و بتواند نقطه عطفی در اکوسیستم استارت آپی مشهد ایجاد کند.